4 tips voor een betere profielfoto

Als zzp’er ben jij vast aanwezig op social media als Linkedin, Facebook, Instagram, Pinterest etcetera. Vandaag wil ik je uitdagen eens kritisch naar je profielfoto te kijken. Jij bent je bedrijf, laat jezelf dus van je beste kant zien… 4 tips om je profielfoto te verbeteren:

Zakelijke profielfotoshoot_Studiomooon

Tip 1) Ga voor een close-up
Vaak heb je maar een kleine ruimte tot je beschikking. Gebruik dus geen foto waar je van hoofd tot tenen zichtbaar bent, want hier blijft weinig van over op zo’n klein formaat. Ga voor een close-up van je gezicht of halfportret. Zo ben je voor je doelgroep ook echt zichtbaar en te herkennen.

Tip 2) Kies een rustige achtergrond
Maak de foto niet in een rommelige woonkamer of andere omgeving met veel afleidende spullen. Een goede achtergrond is bijvoorbeeld een neutrale muur of een egale lucht buiten. Maak je buiten een foto, zorg dan dat je in de schaduw gaat staan (zo voorkom je geknepen ogen en donkere schaduwen in het gezicht)

Tip 3) Het gaat om jou!
Het gaat om jou, jij bent je bedrijf. Gebruik dus geen foto waarop je samen staat met je partner, echtgenoot, vriend of vriendin. De foto bijsnijden zodat jij erop staat met daarnaast nog de halve arm van de ander, is ook geen goed idee. Je kunt je voorstellen dat dat niet erg professioneel overkomt.

Tip 4) Gebruik geen vakantiefoto
Tenzij je in de reizen werkt, kun je beter geen vakantiefoto gebruiken. Op social media kom je namens je bedrijf in contact met je doelgroep. Met passende kleding en een verzorgd uiterlijk maak je een professionele indruk.

Veel succes!

Wil jij heel graag een professionele profielfoto laten maken?
Dat verzorg ik graag voor je tijdens een zakelijke profielfotoshoot, speciaal voor zzp’ers. Dat kan in mijn mobiele fotostudio, op jouw werkplek of op een andere mooie (buiten)locatie. Meer weten? Stuur me vrijblijvend een berichtje.

Over studioMOOON:
Ik help je als zzp’er of kleine ondernemer om jezelf zichtbaar te maken. Want als jij niet zichtbaar bent, val je niet op en weet je doelgroep je niet te vinden. Kies jij er ook voor om zichtbaar te worden?
www.studiomooon.nl

error

Is dit interessant voor je? Deel het gerust met anderen.

RSS
Follow by Email